Historie

Stadsfeest Doetinchem … voor iedereen!

Je bent hier:

Van stadsrechten tot Stadsfeest

De Doetinchemse binnenstad bruist en het Stadsfeest Doetinchem is daarvan het ultieme bewijs. Het is een feest voor iedereen, met activiteiten voor alle leeftijden en voor alle Doetinchemmers. Inmiddels is het Stadsfeest zo’n begrip, dat ook niet-Doetinchemmers de feesten in het eerste weekend van september volop weten te vinden. Maar hoe begon het ooit?

Met het eerste Stadsfeest Doetinchem vierden we in 1986 het 750-jarig bestaan van de stad. Nu, meer dan dertig jaar later, is het evenement niet meer weg te denken uit de Doetinchemse activiteitenkalender. De Dancetour, optredens van bands en artiesten met regionale maar ook nationale en zelfs internationale bekendheid, de kermis, kinder- en dansvoorstellingen, de kramen en restantenmarkt in de winkelstraten en het afsluitende vuurwerk trekken duizenden enthousiaste bezoekers.

Een feest voor iedereen

Ondernemers maar vooral heel veel betrokken vrijwiligers hebben van het Stadsfeest een professioneel opgezet evenement weten te maken. Het is een feest dat mensen met elkaar en met de activiteiten van maatschappelijke en culturele organisaties verbindt. Het Stadsfeest is er voor iedereen, voor verschillende interesses, voor alle leeftijden.

Muziek en meer

Hoewel de burgermeester het Stadsfeest pas op vrijdagavond op het hoofdpodium op het Simonsplein opent, trappen we in de loop van de vrijdag al de activiteiten af. Ook dit doen we op het Simonsplein, het muzikale hart van het Stadsfeest, midden in de stad.

Maar er is zo veel meer! Zo vindt u ook podia in onder andere het Mark Tennant Park, de Grutstraat en de Korte Kapoenistraat. En vergeet niet de vele cafés en eetgelegenheden die Doetinchem rijk is. Ook deze dragen volop bij aan de sfeer en gezelligheid.