Historie

Na de eerste editie ter gelegenheid van de viering van 750 jaar Doetinchem, is het Stadsfeest Doetinchem is al vele jaren een niet meer weg te denken evenement voor iedereen uit Doetinchem en wijde omgeving. Oud-burgemeester Herman Kaiser sprak over ‘het jaarlijks hoogtepunt in het bioritme van de stad.’ De Dancetour, optredens door regionaal en (inter)nationaal bekende artiesten, kinder- en dansvoorstellingen, diverse activiteiten in de winkelstraten en het vuurwerk trekken duizenden enthousiaste bezoekers van alle leeftijden naar de centrumgemeente van de Achterhoek.

 

Het programma van het Stadsfeest is afgestemd op een breed publiek en wordt zeer hoog gewaardeerd. Dat blijkt uit de vele positieve reacties en het groeiend aantal bezoekers. Niet alleen afkomstig uit de gemeente Doetinchem, maar uit de hele regio. Het bestuur ziet als belangrijkste taak de kwaliteit van het evenement te waarborgen en te verbeteren. Het Stadsfeest Doetinchem is een organisatorisch professioneel evenement, met zeer diverse optredens. Uitgevoerd door zowel bekende artiesten als de betere amateurmuzikanten en gezelschappen uit de regio. Gericht op een zeer breed publiek.

 

Het Simonsplein, hart van het Stadsfeest

Het Simonsplein is de centrale plek in Doetinchem en vormt daarmee het hart van het festival. Tijdens de hoogtepunten staat het plein helemaal vol. Meerdere jaren werd het Simonsplein voor een groot deel overdekt met een 'zwevende' overkapping. Dit jaar wordt voor het eerst een grote open feesttent geplaatst. En ook dit jaar start het Stadsfeest al op donderdag officieus middels de Dancetour. Zoals gebruikelijk wordt het Stadsfeest Doetinchem officieel op vrijdagavond geopend door de burgemeester. Voorafgaand aan het optreden van ‘Toe Maar’ verzorgt interm-burgemeester Traag de opening, Dit gebeurt op het hoofdpodium op het Simonsplein.

 

Grutstraat, Kapoeniestraat, Omdraai en Mark Tennant Platsoen

Doetinchem heeft vele café's en eetgelegenheden die bijdragen aan de gezelligheid en sfeer in de stad. Dit geldt zeker ook tijdens het Stadsfeest Doetinchem. In de Grutstraat wordt een programma gepresenteerd dat past bij het bijzondere karakter van deze straat met zijn vele restaurants. Op podia in de Omdraai en Kapoeniestraat spelen diverse acts. Het Mark Tennant Plantsoen biedt op vrijdagavond en op zaterdag vanaf 12;00 uur ‘Bleekpop’ met een zeer afwisselend en boeiend programma dat is samengesteld door jongerenorganisatie Plutus.

 

Kermis, restantenmarkt en vuurwerk

Op en rond het Stadhuisplein vindt al jarenlang de kermis plaats. En zoals ook al meerdere jaren gebruikelijk is er op zaterdag en zondag een vrolijke ‘restantenmarkt’ in de binnenstad waar onder meer restpartijen en zeer diverse, prettig geprijsde (opruiming)artikelen te koop zijn. Op zondagavond wordt het Stadsfeest afgesloten met vuurwerk. Dit jaar extra spectaculair vanwege het 30-jarig jubileum en mede dankzij een extra bijdrage van de gemeente. 

Vergroot: Stadsfeest
Vergroot: Stadsfeest1
Vergroot: stadsfeest2

Stadsfeest steuners